Woningstoffeerder & Woningstoffering

Als Allround Woningstoffeerder ben je werkzaam in de detailhandel binnen de woonbranche die zich richten op woning/projectstoffering en -textiel. Je werkt veel bij de klant thuis maar ook in onbewoonde huizen, winkels, scholen, kantoren en ziekenhuizen. Als allround woningstoffeerder leg je bij de klant vloerbedekking, raambekleding of zonwering aan. Je werkt hiervoor met verschillende materialen.

Naast het leggen van vloerbedekking en het plaatsen van raambekleding of zonwering bestaan je werkzaamheden ook uit het opnemen van maten, het monteren van complexe artikelen en het afronden van betalingen. In geval van problemen of afwijkingen ben jij als Allround Woningstoffeerder verantwoordelijk. Jij bent in staat om oplossingen aan te dragen en je communiceert dit met de klant. Na afloop van de werkzaamheden adviseer jij de klant over het onderhoud en schoonmaken van de geplaatste materialen. Je bent gericht op het leveren van service en kwaliteit. Je bent zorgvuldig, deskundig en je hebt een professionele, representatieve en klantvriendelijke instelling.

 

Als Allround Woningstoffeerder heb je naast een uitvoerende taak ook een begeleidende taak als er in teamverband wordt gewerkt. Je begeleidt, verdeelt, instrueert en controleert de werkzaamheden van de Basis Woningstoffeerders met wie je op karwei bent. Hierbij moet je goed omgaan met de balans tussen werkzaamheden zelf uitvoeren en deze over te dragen aan de Basis Woningstoffeerder.Een woningstoffeerder is een vakman of vakvrouw die bepaalde ruimtes voorziet van nieuwe vloerbedekking, zoals woningen en ander soort gebouwen. Naast het plaatsen van nieuwe vloerstoffenring kan een woningstoffeerder over het algemeen ook reparaties uitvoeren aan vloerbedekking als dat nodig mocht zijn. Afhankelijk van de soort woningstoffeerder kan een woningstoffeerder ook weer verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van ander soort bekledingen zoals raambekleding en zonwering. Een andere benaming voor woningstoffeerder kan ook zijn woning- en projectstoffeerder. Projectstoffeerder is van toepassing als het om grotere projecten gaat zoals het stofferen van verzorgingshuizen. Over het algemeen is een woningstoffeerder aan te merken als allround stoffeerder die inzetbaar is voor meerdere specialistische werkzaamheden met betrekking tot stoffering en aankleding van gebouwen. Een woningstoffeerder is dus gespecialiseerd in het stofferen van woningen en ander soort gebouwen inclusief bijkomende werkzaamheden die met aankleding te maken hebben. Welke werkzaamheden een woningstoffeerder precies allemaal uitvoert is over het algemeen afhankelijk van het soort bedrijf waarvoor de woningstoffeerder werkzaam is. Het leggen van vloerbedekking is aan te merken als specialistische werkzaamheden, omdat het op een goede manier leggen van vloerbedekking niet erg makkelijk is. Vloerbedekking is nog steeds een van de populairste soorten vloerbekleding, omdat vloerbedekking een warme uitstraling geeft. Vloerbedekking gaat naar gelang van de kwaliteit en gebruik van de vloerbedekking ook lang mee.

De meeste mensen die kiezen voor vloerbedekking laten de vloerbedekking leggen door een woningstoffeerder, omdat het zelf leggen van vloerbedekking op een goede manier niet makkelijk is. Daarnaast is het zo dat de vloerbedekking op maat gemaakt moet worden op locatie. Dit zal inhouden dat de woningstoffeerder met grote rollen vloerbedekking zal werken die lastig te vervoeren zijn voor particulieren. Een woningstoffeerder beschikt dan ook over een extra lange bus waardoor de woningstoffeerder de rollen vloerbedekking kan vervoeren. Het laten leggen van vloerbedekking is relatief gezien niet heel erg kostbaar, waardoor mensen dit over het algemeen niet zelf zullen doen. Een woningstoffeerder moet dus gezien worden als een allround vakman of vakvrouw die verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden die met woningstoffering te maken hebben. Een woningstoffeerder kan bijvoorbeeld ook verantwoordelijk zijn voor het stofferen van trappen. Het stofferen van trappen is ook aan te merken als gespecialiseerde werkzaamheden die beter overgelaten kunnen worden aan een woningstoffeerder.

Vloerbedekking kan men al heel goedkoop krijgen maar ook heel duur. Meestal kiezen mensen voor in de woonkamer voor een goede en dus duurdere vloerbedekking met een inloop mat, zodat de normale vloerbedekking ontzien wordt van het inloopvuil. Op slaapkamers wordt er vaak gekozen voor een wat minder dure vloerbedekking, omdat deze minder belopen worden en ook minder in het zicht komen. Bij het uitzoeken van een nieuwe vloerbedekking is het belangrijk om met diverse zaken rekening te houden, zoals het gebruik, lichtinval, bestaande kleuren en de meubels. Bij veel bedrijven is het mogelijk om een monster van diverse vloerbedekkingen mee te nemen zodat men thuis goed kan zien wat het mooist staat.

VERWIJDEREN VLOERBEDEKKING
Het verwijderen van bestaande vloerbedekking kan soms een lastige klus zijn, wanneer de bestaande vloerbedekking volledig gelijmd is. Als de vloerbedekking alleen aan de randen gelijmd is, is het veel makkelijker te verwijderen. Het is belangrijk dat de vloer schoon is en vlak is voor het leggen van nieuwe vloerbedekking, om problemen te voorkomen. Lijmresten van de oude vloer worden al snel zichtbaar door de vloerbedekking heen, en dit kan in erge gevallen ook problemen geven bij deurposten of dorpels.

TRAPSTOFFERING
Een stoffeerder bekleedt ook trappen. Het netjes stofferen van een trap is een hele klus die beter overgelaten kan worden aan de vakman. De stoffeerder weet precies hoeveel vloerkleden en ondervloer er nodig is om een trap te kunnen bekleden. Het netjes pas snijden van de vloerbedekking, ondervloer en het plaatsen van de vloerbedekking is een hele klus die voor de vakman geen geheimen kent. Ook kan de trapstoffeerder een klant helpen met het kiezen van de juiste vloerbedekking. Een vloerbedekking op een trap dient namelijk slijtvast te zijn. Wat het bekleden van een trap voornamelijk lastig maakt is dat bijna geen enkel traptree het zelfde is. Een vakman gebruikt een trapspin om de trede makkelijk op te kunnen meten maar iemand die het zelf wil proberen een geen trapsin heeft kan beter van iedere traptree een mal maken van bijvoorbeeld karton of papier. Het zelf leggen van vloerbedekking op een trap is wel een tijdrovende klus voor iemand zonder ervaring.

Een belangrijke tip voor wie een trap wil laten stofferen is dat eerst het schilderwerk gedaan moet worden zodat er geen verf of vuil op de nieuwe vloerbedekking kan komen. Niet alleen de trapbomen eerst schilderden is handig maar ook bijvoorbeeld de wanden en plafonds boven een trap kunnen beter van te voren geschilderd worden zodat knoeien geen problemen op levert.

VOORDELEN VAN VLOERBEDEKKING OP EEN TRAP ZIJN:
Vloerbedekking loopt lekker zacht en geeft een warm gevoel
Vloerbedekking is minder gevoelig voor schade zoals door hakken
Vloerbedekking is stroef zodat de kans op uitglijden kleiner is
Vloerbedekking geeft een warme uitstalling aan een huis
Vloerbedekking is geluiddempend

Menu